top of page
Office

För företag och organisationer 

Hur ser det ut på er arbetsplats? Vill ni utveckla arbetsprocesserna, stärka samarbete bland personalen eller göra omorganiseringar och förändringar där det är viktigt att alla engageras? Vill ni stärka välbefinnande och produktivitet hos individer och team? Vill ni ge personalen verktyg att hantera stress och utmaningar? Vill ni ge alla en chans att utvecklas och arbeta för att nå sin potential?

bubbla.png

Styrkebaserad utveckling och välbefinnande handlar om att engagera personalen i aktiva förändringsprocesser. Det handlar om att se till alla de styrkor som finns hos enskilda arbetstagare, i team och ledningsgrupp och hur de bäst kan användas tillsammans för att utföra arbetet så väl som möjligt. Det handlar om att ge personalen konkreta verktyg att arbeta för stärkt välbefinnande för alla. Då vi fokuserar på styrkebaserad utveckling sopar vi inte svårigheter och konflikter under mattan. Vi närmar oss helt enkelt dem från ett annat håll.

IMG_0441.JPG

Styrkebaserad utveckling (eng. Appreciative Inquiry) är en metod som baserar sig på gedigen erfarenhet och forskning inom organisationsutveckling, utarbetad av professor David Cooperrider med flera. Åse Fagerlund har utbildat sig i styrkebaserad utveckling vid Weatherhead School of Management vid Case Western Reserve University i USA av just David Cooperrider. Styrkebaserad utveckling används brett inom både organisationer, företag och städer världen över. Några exempel är FN, United Religions Initiative, PWC, British Airways och Mc Donalds. Metoden används också utbrett inom skol- och utbildningsvärlden.

​

Åse är FD, neuropsykolog, psykoterapeut och mindfulnessinstruktör. Åse har i många år arbetat och forskat kring processer för att stärka välbefinnande och sätta fokus på styrkebaserad utveckling.

Styrkebaserad utveckling är en metod som involverar alla. Det handlar inte om förändring från ledning till personal (top-down), inte heller från verkstadsgolvet uppåt (bottom-up), utan om att inkludera hela teamet, företaget eller organisationen i en gemensam process för positiv organisationsutveckling.

bottom of page